dilluns, de maig 07, 2007

PARTIR

de Tahar Ben Jelloun, Éditions Gallimard, 2006, Paris, 267 pàgines.

Les causes, els problemes i les conseqüències sovint dramàtiques de la immigració marroquina a Espanya. Tahar Ben Jelloun ens descriu la pobresa, la manca de feina i d’expectatives vitals que impulsen els joves a fer la travessa en patera per buscar una vida millor. Dificultats en origen perquè la policia marroquina de tant en tant fa una razzia per fer veure que el govern vol evitar la sangria i la mala imatge que dona el Marroc de cara a l’exterior, i abús dels traficants de la immigració que cobren preus desorbitats als qui volen creuar l’estret i posen els joves immigrats en pateres sobrecarregades que freqüentment no arriben a destinació i molts moren ofegats.

Dramàtica situació dels immigrats que arriben a Espanya i pateixen soletat, racisme i explotació laboral quan no cauen en mans dels integristes islàmics que fan proselitsme religiós i després d’un rentat de cervell” els envien, sota engany, a camps d’entrenament a Líbia i Aràbia Saudí per convertir-los en màrtirs terroristes.
Molt ben descrit l’ambient de frustració i sense esperança de la joventut marroquina, els lligams familiars i com les famílies veuen en la sortida dels seus fills la possibilitat d’aconseguir una millora de les seves vides, amb el desig sempre de retornar al país

Seguidors

Arxiu del blog