dimarts, d’agost 30, 2005

ADAM HABERBERG, Yasmina Reza


De la Yasmina Reza només havia vist l'obra de teatre "ART", que va muntar el Josep Maria Flotats a Barcelona, i que va ser tot un èxit.

Ara he llegit aquest llibre, que ens conta l'estat depressiu de l'Adam Haberbeg, als seus 47 anys, en què fa repàs de la seva vida, després d'haver-li estat diagnosticada una malaltia greu de la vista, que potser l'arribi a deixar céc amb els anys.

És una història molt ben contada, amb un personatge molt credible, molt del nostre temps, amb unes inquietuds i un desassosec existencial que podem comprendre i compartir. 47 anys són per l'Adam el començament de la davallada de les seves esperances vitals, tant pel que fa a la seva carrera literària, en la que no ha aconseguit cap èxit (és escrìptor de novel.les que es venen a les botigues de les estacions de servei) com a la seva vida matrimonial (buid afectiu total) o amb un pobre contacte amb els seus dos fills petits, amb qui manté una relació correcta, però absolutament plana. Interessant com a retrat psicològic d'un home actual que es mira el futur amb desesperança i veu com de les il.lusions que s'havia fet quan era jove, no se n'hi ha complert cap. Tanquem el llibre amb la sensació d'haver entrat en l'intimitat d'un home fracassat, que no veu la llum al final del túnel i que ja no té recursos personals per continuar lluitant.

Seguidors

Arxiu del blog