dimarts, de setembre 06, 2005

EL HUERTO DE MI AMADA, d' Alfredo Bryce Echenique


Història humorística i molt enginyosa de Bryce Echenique. M'encanta la seva ironia, el joc de paraules i la seva gran imaginació. Divertidíssima la història paralel.la dels dos germans arribistes, Raúl i Arturo, companys de l'estudiant, Carlitos Alegre, protagonista principal de 17 anys, junt amb la seva estimada, Natalia de Larrea, de trenta cinc anys.

Bryce Echenique descriu molt bé l'ambient social de la Lima de la gent benestant del segle passat, els seus hàbits, la seva consciència de classe, i ho contraposa a la penúria dels germans Arturo i Raúl Céspedes Salinas, fills d'un `metge dermatòleg, la mort prematura del qual arrossega la seva família a una davallada social, obliga la seva vídua a posar-se a treballar i fa que els seus fills, els citats germans, se les emprenguin a fer maquinacions infructuoses per tractar de pujar en l'escala social.

Final inesperat quan, després d'una història d'amor passional entre Carlitos i Natàlia, Natàlia acaba odiant el seu amant de tants anys, perquè no suporta més el seu despiste, el seu acontentament amb tot, sense qüestionar-se res ni criticar mai res, el seu "manfutisme" congènit i el seu no enterar-se de la "pel.lícula", aquesta seva manera de ser sempre nen. Natàlia es veu gran, comença a perdre la seva gran bellesa i el seu atractiu sexual, i a sentir-se gelosa al costat de Carlitos Alegre que, encara que ja té els seus trenta tres anys, i malgrat haver arribat a ser un dermatòleg reputat, com el seu pare, no ha canviat gens ni mica i continua essent el mateix noiet de disset anys que la Natàlia va conèixer. Quan Natàlia, en un atac de còlera davant del que li està explicant el seu amant, que a ella no li interessa gens ni mica, el fa tirar escales avall i Carlitos va a parar a l'hospital. Allí l'està esperant "de tota la vida" Melanie Vélez Sarsfield, filla de casa bona, lletgeta, que Carlitos va conèixer quan tenia disset anys i que l'ha estat esperant fins ara.

Seguidors

Arxiu del blog