dissabte, de setembre 10, 2005

LA AMIGDALITIS DE TARZÁN, A. Bryce Echenique


Novel.la epistolar entre un músic peruà, Juan Manuel Carpio, vingut de pelat a músic d'èxit i una noia de família benestant salvadorenya, Fernanda María (Tuya) al llarg de tota la seva joventut i maduresa. Encontres i desencontres, ménage à trois amb el marit d'ella, història política de El Salvador dels darrers anys (la novel.la és del 1999).

Fernanda María, educada en excel.lents col.legis europeus, total ignorant de la vida, en davallar socialment i econòmicament la seva família, s'ha de posar a treballar en el món editorial. Es casa, té dos fills. Enrique, fotògraf, marit maltractador i Fernanda, com a dona conservadora, educada per patir els mals humors i les borratxeres d'aquest. Malgrat ésser casada. Fernanda continua escrivint-se i trobant-se en el món amb Juan Manuel Carpio, que és el primer i únic amor de la seva vida.

Vida amorosa a través de les cartes que s'escriuen, Fernanda María i Juan Manuel no acaben vivint junts sinó cadascú continua la seva vida diferent i separada.

"Tener que pensar, ahora, al cabo de tantos, tantísimos años, que en el fondo fuimos mejores por carta" resumeix molt bé aquesta novel.la.

Seguidors

Arxiu del blog